Veel gestelde vragen in District Noord

Inhoud


Vraag : Afmelden afgevaardigden Nat. Kampioenschap

Niet meer van toepassing vanaf 2015 .


Vraag : Waarom maar 1 prijsje

Hoeveel prijzen er beschikbaar gesteld worden in een deelnemerspoule is feitelijk een beslissing die genomen wordt door de tournooiorganisatie . Men is hier vrij in .
Het Bondsvademecum (hoofd 4.03 art 19) geeft : bij 4 of meer deelnemers 4 prijzen , bij 3 deelnemers 3 prijzen en bij 2 deelnemers 2 prijzen , een prijs winnaar moet minstens 1 wedstrijd gewonnen hebben .


Vraag : Geblesseerd en dan (poule systeem)

Het is al erg genoeg als je in een wedstrijd zodanig gebleseerd raakt dat je niet verder kunt (of mag) spelen . Maar het heeft ook konsequentie voor je medespelers .
In een enkelvoudige poule (dus er is geen finale systeem) worden al jou wedstrijden uit de poulestaat verwijderd , tenzij het je laatste partij is dan niet .
In voorronde poules worden al jou wedstrijden uit de poulestaat verwijderd . Alleen als je dit overkomt in de finale poule wordt je automatisch 4e . (Als je nog kunt lopen is het soms handig om wel deeltenemen en aftegroeten)
Je behaalde dangraad punten behoud je .


Vraag : Directe Hansoku-Make en dan .

Als je deze straf krijg voor belediging of onsportievitijd ben je uitgesloten van verdere deelname , in alle andere gevallen heb je alleen de wedstrijd verloren .
Foei . Als je bent uitgesloten van verdere deelname dan gelden de volgende regels .
In een enkelvoudige poule (dus er is geen finale systeem) worden al jou wedstrijden uit de poulestaat verwijderd , tenzij het je laatste partij is dan niet .
In voorronde poules worden al jou wedstrijden uit de poulestaat verwijderd . Alleen als je dit overkomt in de finale poule wordt je automatisch 4e .
Je behaalde dangraad punten behoud je .


Vraag : Poule 7 deelnemer verdeeld in 4 en 3 deelnemers .

Afhangelijk van het gekozen systeem kan een poule met 7 deelnemers afgebeeld worden in een poule van 4 en een poule van 3 deelnemers met een finale poule van 4 deelnemers . de voorronde poule met 3 deenemers wordt geadviseerd een hele competitie te spelen om de judoka's de gelegenheid te geven ervaring op te doen . Om te bepalen wie nu de nummers 1 en 2 zijn welke overgaan naar de finale poule kunnen problemen ontstaan in de telling . Indien twee deelnemers eindigen met gelijke gewonnen wedstrijden en gelijk aantal punten dan telt de eerst gespeelde wedstrijd . Voor het overige worden die punten van de wedstrijd meegenomen van de onderlinge (eerste)partij waaruit blijkt wie 1 en 2 is geworden en niet de som van de punten !


Vraag : Wat als in een poule 3 deelnemers gelijk eindigen .

Dat betekend overspelen . Maar met een eliminatie poule zonder herkansing . Daar er drie deelnemers zijn moet er geloot worden wie een vrije ronde heeft . Doe dit met een munt , twee gelijke spelen eerst de ander is vrij geloot . (Je kunt ook luciferstokjes gebruiken maar die zijn schaars)
V.b. poule
         -----------------
                 |
                 |
                 >--------
         -----------  |
              |  |
              >-----
              |
         -----------
Een tournooiorganisatie kan beslissen dat als vorens de eliminatie tespelen de deelnemers de kans tegeven het nog een keer te proberen in een echte poule van 3 .


Vraag : Mijn gewichtklasse klopt niet .

De opgave voor Pietje : j , 290993 , 60 , Pietje , Rat , Brui , (geslacht,geboortedatum,gewicht,voornaam,achternaam,band)
Op het inschrijfformulier staat ; "Gewicht: werkelijk gewicht GEEN klasse "
En 60kg is geen -60kg (onder 60kg) .  Als je inschrijft voor 17 jaar , betekend toch ook dat je geen 17 jaar mag zijn .


Heb je nog een leuke vraag vertel het mij of ik een antwoord heb is maar de vraag