Je Judo Tournooi op het Web.

Inhoud


Inleiding

(Versie 1.0 (20-06-04) M.S.Ter Haseborg dd 25-06-2004)
De mogelijkheid is gegeven dat je naast een uitnodiging per post(duif) ook op een andere manier kunt verspreiden .
Je kunt je uitnodiging en je inschrijfformulier op het internet (www , web) plaatsen .
Hiertoe moet je een uitnodiging maken in iets dat door een kompjoeter gelezen kan worden .
Dit kan in een HTML , DOC of PDF formaat zijn . De verwerking van een HTML formaat is het snelst .
Voor het DOC formaat (Abi,MSWords) betekend dat eerst een programma moet worden opgestart die bestand leest en op het beeld zet . Niet ieder systeem beschikt over een convertor voor DOC bestanden .
Het zelfde geld voor PDF (Arcobat reader) alleen is voor vrijwel alle systemen een gratis convertor beschikbaar .
Een HTML bestand is op ieder systeem te maken en te lezen . Tevens zijn HTML bestanden klein wat inhoud dat het weinig tyd kost om te verzenden . De verhouding tussen HTML en DOC is al gauw een faktor 10 . Wat voor Modem bezitters een probleem kan zijn .
Je kunt DOC/PDF converteren naar HTML maar mijn ervaring is dat de bestanden er niet kleiner van worden , wel gaat de afbeelding sneller daar geen convertor wordt gestart .

De meeste kompjoeter lezen ook het TXT formaat . Dit komt naar de meeste mensen over als een oude typemachine .
Dit kun je met elke editor maken .
Als je het bestand TXT veranderd in HTM of HTML dan hangt het van je browser af hoe het er uit ziet .
Je kunt deze later dan verfraaien met wat HTML tags . Plaatjes , zoals logo's e.d. , kun je niet in een TXT bestand meegeven !

Je inschrijfformulier kun je zelf ontwerpen of je pakt mijn model . natuurlijk moet je dan de kop en voet regel aanpassen naar jouw tournooi !
Naast het inschrijven per post/fax/eMail kan het rechtstreeks vanaf de kompjoeter . Het moet dan wel met het voornoemde inschrijvings model gebeuren . Ben je hierin geinterresseerd lees dit dan eerst maar eens . Het zijn PHP bestanden uitgevoerd op een server , je mag ze op je eigen server zetten . De resultaten van de inschrijvingen staan in CSV formaat .
(Er is een Judo tournooi programma die dit kan bewerken lees dit als je daarin geintereseerd bent)


Eigen Web Pagina

Je hebt een eigen WWW pagina dan weet jij of je web_master er dus alles van . Je kunt dan je uitnodiging ook op de Info_Noord laten zetten als je mij verteld hoe de links heten . Ik zal wel testen of de links werken , n.l. sommige ASP link werken niet onder alle systemen . In het geval dat het niet werkt kun je mij het oorspronkelijk document sturen dan zet ik dat op de server .


Geen Web Pagina

Wil je uitnodiging en inschrijving graag publiseren via het Web dan kan dat op de Info_Noord .
Wat je moet doen is een uitnodiging maken . Dat kan in DOC formaat met logo's e.d. of in een kale text en voegt de logo's afzonderlijk toe . Ik maak er dan wel een HTM bestand van en stuur dit naar je toe of je je in kunt vinden . Voor de inschrijving gebruik ik dan mijn inschrijvings model en aktieveer ook wel de WWW inschrijving als je dat wilt .


Uitleiding

Waarom geen uitleiding als je wel een inleiding hebt . Je doet toch ook een login en eindigd met een logout .
Het behoeft misschien een kleine toelichting dat met bestanden als HTML , HTM , DOC , TXT , PDF bedoeld wordt de bestand's extstentie . Dat is datgene wat na de punt komt , b.v. peterus.HTM of mydoc.DOC .

Kommentaar is welkom schrijf mij maar een mooi epistel .

Menno S. Ter Haseborg